Van véleményünk!

Rengeteg tenyérbemászó közleményt olvastam már fideszlakáj álcivil szervezetektől a különböző tiltakozó akciókról. Már meg sem lepődöm azon, hogy természetesen mindenkit, aki valamelyik kormányintézkedéssel nem ért egyet Soros György, Gyurcsány Ferenc és a kanadai ördög pénzel. Ugyanakkor amit az utóbbiakban láttam, azon ne haragudjatok, de nagyon felhúztam magam.

Ezek ugyanis gyakorlatilag azt állítják, hogy a diákokat csak megvezetik, és felhasználják politikai célokra. Mert nyilván a diákok teljességgel képtelenek az önálló gondolkodásra, és nincsen véleményük arról az oktatási rendszerről, amelyben nap mint nap benne élnek.

Szeretném leszögezni: mi diákok képesek vagyunk gondolkodásra és véleményformálásra.

Mi érezzük mindennap a túlterhelést, mi minden nap látjuk, hogy alapvető dolgokra nincsen pénz. Látjuk, hogy a többség nem szól, a tanárok belenyugodnak a helyzetbe, az igazgató meg félti a pozícióját. És amikor egyszer ebből a lehetetlen helyzeten kialakul egy tiltakozás, akkor kihasználjuk a lehetőséget, és csatlakozunk ehhez, és elmondjuk, mi a baj az oktatás átalakított rendszerével.

Hoffmann Rózsa annak idején azt mondta a KLIK-es átállásról, hogy abból a diákok nem fognak semmit érzékelni. Jelentem, érzékeltük, és azóta is folyamatosan érzékeljük. Szóval kikérem magamnak tiltakozó diáktársaim nevében is, hogy gondolkodásra képtelennek minősítsenek bennünket.

Igen. A címlapkép előterében előttem egy MSZP-s képviselő áll, aki nem szervező, nem is meghívott, egyszerűen úgy döntött, szolidaritásból gondolom, hogy részt vesz. Ennyi.

Ha érdeklik a hasonló cikkek, kövesse Facebook-oldalunkat!Tarnay Kristóf Ábel adatlap-képe

Tarnay Kristóf Ábel

Politikafüggő szabadságmániás, akinek két állapota ismert: pörög, vagy alszik, bár utóbbi egyre ritkább...

You may also like...