“Komonista”

Voltam én már minden. Hülye libsi, simán komcsi, magyargyűlölő, liberálfasiszta, de még fideszes is – akkor mikor a YouTube-on az annak idején Hitlert éltető N1TV egyik videója alá kommenteltem, és a bűnügyinek álcázott cigányozó videó hatásvadász rasszista voltát firtattam (mindezt úgy, hogy az az a Kisberk Szabolcs narrálta azt a videót is, aki azért távozott a HírTV-től a Célpont másik 3 munkatársával egyetemben, mert főnöke az embriófejlődés mínusz egyedik elemét alkalmazta Orbánra metaforaként – az ő útja azonban nem a Magyar Időkhöz vitt egyenesen, hanem érdekes módon a Jobbik nem épp kormánypárti online tévéjéhez).

Mégis olyan nosztalgikus érzésem támadt pár napja, mikor ezt a kommentet kaptam egy fidelitasos csodához írt kommentem után az egyik közösségi oldalon:

Tarnaj te sok helyen beszologatsz komonista buzi!

(Sic!)

Nos. Úgy általános iskola alsó tagozatában valamikor én is hallottam ezekről a bizonyos „komonistákról”. Féltem tőlük, na jó, persze, inkább féltem az óvó nénink fakanalától (igen, én már a századforduló után jártam oviba), mert őket nehéz volt elképzelni  olyan gonosz mogorva katona bácsikként képzeltem el őket, akik idejöttek, bántottak minket, majd elmentek. Hogy miért tették, azt én nem annyira tudtam. Először azt hittem, csak mert szimplán gonoszak voltak, és kész, majd később már annyit kapisgáltam, hogy hatalomvágyból. Aztán felsős lettem, de lehet, hogy még csak negyedikes, és olvastam róluk, ami után még azt is megtudtam, hogy írják le, de ami a lényeg: nagyjából kezdtem megérteni, hogy ez azért egy picikét bonyolultabb, mint azt én gyermeteg fejjel hittem. Ez van.

Persze itt a kommentálónak nem volt segítség, de a nevemnél lett volna, az ugyanis ki van írva. Mindenhol ott van ugye, ha az ember írkál a neten. Az y pedig nincs épp a j mellett. Lehet, hogy félreütött? Vagy ezzel szándékozott megbántani talán? Ki tudja…

Ha érdeklik a hasonló cikkek, kövesse Facebook-oldalunkat!Simon Richárd adatlap-képe

Simon Richárd

Becenév: SyMi Életkor: 18 Lakhely: Szeged Kapcsolat: egyedülálló Mottó: "Never, say never" Bármilyen kérdésed van írj nyugodtan ;) (Az oldal alján megtalálod a közösségi oldalakat, melyeken megtalálsz!)

You may also like...