Én is érvénytelenül szavazok

ivoviz

Döntöttem. Ez most stílszerűen úgy kezdődik, mint a legyen tánc! videó, de komolyabb dologról lesz szó, bár csak ha úgy vesszük. Nehéz döntés volt, elsősorban nem azért, mert hülye kérdésre nehéz okos választ adni, hanem mert nehéz belenyugodni a ténybe, hogy életem első szavazása most már biztosan ez a humbuk, ez a megvezetés, ez a szemfényvesztés, gyűlöletkeltés, olcsó (na nem szó szerint!) propaganda.

Nem arról van szó, hogy meggondoltam volna magam azokról, amit írtam, és ne lenne fontos üzenni az Orbán-rendszernek, de átgondoltam a dolgokat, és igaz: az is fontos, ne legitimáljuk azzal, hogy érvényességhez segítjük. Így a bojkottot továbbra sem támogatom, de az értelmetlen kérdésre adott értelmetlen igen válasz helyett a két ikszes érvénytelen szavazat lesz szerintem is a befutó. Ez a legutóbbi felmérések alapján egy reális dolog, hogy ne legyen meg az érvényesség, valamint az is, hogy az átlagos 1-2%-nál jóval magasabbak legyenek az érvénytelen szavazatok aránya, ezzel így ez most egy komoly politikai üzenet tud lenni.

Szóval az érvénytelenség reális esély, tehát érdemes tenni érte.

Nyilván ezt akkor még nem láthattam, mikor korábban igyekeztem erről véleményt alkotni.

És továbbra is dühös vagyok, és csalódott. Az első szavazásomtól nem ezt vártam. De nem csak emiatt. Hamarosan még egy cikkem lesz erről, bár nem szeretném, hogy írásaim is Ibizáról legyenek tematizálvam de egy valamit még le kell írnom, ám ehhez még össze kell szednem magam, és a gondolataimat.

Ha érdeklik a hasonló cikkek, kövesse Facebook-oldalunkat!Tarnay Kristóf Ábel adatlap-képe

Tarnay Kristóf Ábel

Politikafüggő szabadságmániás, akinek két állapota ismert: pörög, vagy alszik, bár utóbbi egyre ritkább...

You may also like...