Admin kommentelők a Facebookon

Megvan az érzés, amikor valaki komolyan vesz valami erős iróniával leírt dolgot? Ezt általában a közösségi média gyors információáramlásának tudjuk be, ami sokaknál nem csak a szkeptikusságot, de az irónia megértésére (ne adj’ isten használatára) való minimális hajlamot is kiöli a kedves információra rögtön éhes közösségből. 

Na, a Facebook egészen pontosan ilyen. Sőt, még rosszabb. Nem azért, mert nem legyinthetsz rá, vagy adott esetben meg sem próbálhatod neki elmagyarázni, hogy az Éljen Orbán Viktor királyunk kiírással te nem a kormánypárt legnagyobb rajongója lettél, hanem ő is irányít mindent, amit a kék mirákulum berkei közt zajlik.

Aminek dolga elvileg az lenne, hogy például törölje a kamu clickbait híreket, amitől annyira meglepődöm, mint a videó kis képén a biztonság kedvéért pirossal bekarikázott emberek, hogy meg sem tudok szólalni, és a Lájk gomb adja a másikat, és különben is Hillary Clinton megevett egy sast, aki éppen csak a nemzetet akarta védeni a gonosz mexikóiaktól, akikről mi a tengeren innét ugyan nem sokat tudunk, de igazából annyi elég is, hogy ők is migráncsok.

A kormányzati propagandagépezet egy ideje már komoly, és lassan-lassan fojtogató konkurenciát jelent a Comedy Central magyar adása, és a Hírcsárda számára, így lényegében érthető, hogy ez utóbbit szeretnék tiltani. Az azonban már belefér, mondhatjuk úgy, az abszurd kategóriába, amikor a Facebook ezt meg is adja nekik. Történt ugyanis, hogy azokat az eredeti már-már szürrealizmusba hajló, cikkeket, melyek Terry Black sajtónyilatkozatai alapján Vona Gábor Jobbik-pártelnök szexuális orientációját igyekeznek elhelyezni, vagy éppen egy már időtlen idők óta a neten elérhető névváltozással igyekeznek gondolom zsidó származást vagy én nem tudom, mit sugallni, szabadon lehet, sőt, lassan már kell osztani, de azt ezt parodizáló posztot letiltotta a Facebook, mert sérti szerintük a párt az oldal gránitszilárdságú felhasználási feltételeit.

Én személy szerint nagyon örülnék, ha a Facebook munkatársai közé betévedne Leonard, és fölmutatna egy piros filccel írt, bekarikázott, csupa nagybetűvel jegyzett, a Riposton utánközölt szarkazmus táblát.

Ha érdeklik a hasonló cikkek, kövesse Facebook-oldalunkat!Tarnay Kristóf Ábel adatlap-képe

Tarnay Kristóf Ábel

Politikafüggő szabadságmániás, akinek két állapota ismert: pörög, vagy alszik, bár utóbbi egyre ritkább...

You may also like...